Revistă print și online
Filmul Touch Me Not a fost un real deschizător de drumuri și doborâtor de recorduri: primul film, din istoria de 70 de ani a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, care a câștigat atât marele premiu - Ursul de Aur – cât și premiul pentru Cel Mai Bun Debut, Adina Pintilie fiind a șasea femeie care câștigă marele trofeu și prima regizoare româncă premiată la Berlinală.
Selectat și premiat la peste 50 de festivaluri prestigioase din întreaga lume, filmul a fost distribuit în cinematografe în peste 40 de țări.
Expunerea internațională i-a oferit o platformă solidă pentru deschiderea căii pentru un dialog transformativ la o scară largă. Aflat la limita dintre documentar și ficțiune, dintre realitate, auto-reflexivitate și imaginație, a deschis un spațiu de meditație și de transformare, trecând dincolo de cinema, în zona dezbaterii publice, pentru a deveni mai mult decât un film: o experiență care te face să reflectezi și să-ți pui sub semnul întrebării ideile preconcepute.
Pe 24 martie a.c. filmul va intra în competiția Premiilor Gopo ale cinematografiei românești cu 9 nominalizări la cele mai importante categorii, inclusiv pentru Cel mai bun film și Cea mai buna regie, fiind unul dintre filmele cu cele mai multe nominalizări alături de La Gomera regizat de Corneliu Porumboiu, Heidi regizat de Cătălin Mitulescu și Monștri regizat de Marius Olteanu.
Câștigătorii fiecărei secțiuni vor fi votați de cei peste 400 de profesioniști din toate sectoarele domeniului cinematografic autohton. Touch Me Not este unul din filmele care promit să se întoarcă acasă cu statueta Gopo, recomandându-l pentru aceasta principalel lui calitățI: redefinirea filmului de autor, sfidarea limitelor genului și metacinematografia. În afară de acestea, filmul Adinei Pintilie abordează o tema încă tabu, a explorării sexualității, într-un mod care ocolește vulgaritatea care a atrage, autoarea privindu-și personajele în cel mai natural mod posibil, cu înțelegere și autoreflexivitate.
Lector univ. dr. la Universitatea Națională de Teatru și Cinematografie "IL Caragiale", București, producător, distribuitor și analist de piață cinematografică, Gabriela este implicată în numeroase proiecte internaționale.