Revistă print și online

Festival românesc în Seattle

Festivalul de Film Românesc din Seattle, a ajuns la a 10-a ediție. Anul acesta se derulează în perioada 11-12 noiembrie 2023, și reunește filme important, ca Taxi Drivers și BOSS, dar și invitați. Structurat în două secțiuni, festivalul propune vizionări și discuții pe marginea lor.

Există și posibilitatea de a urmări filmele online la: watch.eventive.org/rff2023.

Festival românesc, cu tradiție, reunește momente din istoria filmului românesc, dar mai ale personalități contemporane de top, cineaști invitați la festival.

Mai multe detalii găsiți aici.

 

Ileana MARIN

Profesor la Universitea din București, s-a făcut cunoscută prin studii de estetică, pornind de la pictura pre-rafaelită, către studiul de text, preocupând-o în mod special zona interdisciplinară, în care se întâlnesc imaginea și textul scris. Ileana Marin a publicat numeroase studii și cărți academice, între care Infidelitățile mitului. Repere hermeneutice (2002), Pictura prerafaelita sub semnul narativului (2003), Estetica victoriana a stersaturii (2015). Este co-autoare, alaturi de doua artiste din Belgia, a volumului Micronaratiunile orasului: o harta adnotata a Bucurestiului (2023). Coordonează doctorate, la Universitatea din București, fiind afiliată de asemenea la University of Washington, Seattle. .