Revistă print și online

Prozatori români contemporani la Bookfest 2022

Cred că standul editurii Litera, foarte elegant, amintind de o cafenea literară interbelică, a adunat cei mai mulți prozatori, nume cunoscute, ca Doina Ruști, Radu Aldulescu, Dan Stanca, Ioana Drăgan, scriitori deja recunoscuți, ca Liviu G. Stan și Radu Găvan, foarte mulți tineri, între care Alexandru Lamba, cu un roman ispititor prin titlu și copertă (deocamdată) - Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte ori debutanții Ligia Pârvulescu, Florin Spătaru (autorul romanului Greier de topaz) și mulți alții.

În ceea ce mă privește m-am aflat pentru prima oară la Bookfest, prin urmare totul a fost strălucit, iar mulțimea cărților - copleșitoare.

Deși am petrecut cel mai mult timp în standul Litera, n-am putut să nu trag cu ochiul la evenimentele desfășurate în sala destinată Japoniei - țară invitată - ori la standul Institutului Francez, unde printre alte cărți românești traduse am văzut și Zogru de Doina Ruști, alături de cei doi editori ai săi Florian și Yves Torres. N-am să uit curând dialogul Aldulescu-Spătaru, sesiunile de autografe, figuri, până acum văzute doar la tv, ca Ioan Cristescu, Carmen Târnoveanu, Camelia Văcaru, Maia Morgenstern și mulți alții.

Tot acum am avut ocazia să mă întâlnesc cu aproape toți colaboratorii revistei OPT motive, revista însăși aflâdu-se pe standuri.

Discuții, dezbateri chiar, lansări de carte și lecturi - aceasta a fost esența târgului pentru mine.

 

Ciprian HANDRU

Doctorand al Universității din București, este autor de articole și exegeze, unele premiate, cu precădere dedicate lui Adrian Marino, dar și poeziei clasice. Are în lucru un studiu legat de antropologia receptării.

în același număr