OPTm
nr.crt.

Hibrid

Nimic mai spectaculos decât o carte-obiect avangardistă, cu tușă suprarealistă, care sparge clișeele și tiparele literare actuale și care, mai presus de toate, nu-și propune declamarea vreunui manifest poetic, ci devine unul, prin registrul conceptual și prin forță.

Cartea reconfigurează reprezentările de cuvânt și reprezentările de obiect, figurative, les mots et les images, magrittean cu-adevărat, într-un tandem grafico-poetic inedit: Ioana Miron și Răzvan Țupa.

„Dacă tac nu înseamnă nimic”, sunt doar corpuri intrând în rezonanță, figurând imagini-discurs, ca o secvență ruptă din cotidianul urban, ferestre-cadre de viață, decupaje dintr-o zi, instantanee privite uneori aproape bolañian, anume c a l e i d o s c o p i c. 

Abia prin text intră în pulsiunile vieții, aducând binecunoscutul amestec paradoxal din poemele lor, de realitate viscerală și absurdă totodată.

Cartea este un eveniment și tocmai de aceea ”mă hotărăsc cu tot corpul” s-o las prin autorii ei să-și capteze (și captiveze!) cititorii în multifațetata ei realitate!

Enjoy!

Ioana Miron & Răzvan Țupa - Poetic. Relația grafică, cdpl, 2022

Daniela LUCA

Psihanalistă, poetă și eseistă, Daniela Luca este, de asemenea, editor & traducător. Dintre titlurile mai recente, amintim volumele de eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ (2016), Estetica Inconștientului (2021), co-autor al volumului Rușinea - vocea, experiența și vindecarea rușinii în procesul terapeutic (2022), precum și volumele de poeme Intermezzo (2017) și Vatra Luminoasă (2019).

Echipa
Arhiva

DIRECȚII în literatura actuală. Liviu G Stan, Ileana Marin, Mihai Ene, Doina Ruști

PRINT 33⤓ PDF
Numerele tipărite

confesiuni vizual literatură interviuri topuri debut istorii opinii

 

Din 18 iulie, revista va apărea cu numele Ficțiunea OPTm

NOUA LITERATURĂ

Florentina Ionescu scrie proză scurtă, realistă, într⁠-⁠o manieră care pendulează între notație și analiză psihologică. Construcție clasică și situație epică veridică.

OPTm

FILMELE REVISTEI

Bookfest, 2022

Cartea săptămânii

Tracus Arte, 2022

Integrala dramaturgiei lui Matei Vișniec, vol I-IV

Bursa subiectelor

Ai citit un roman românesc recent? Trimite un rezumat foarte scurt pentru rubrica Despre ce?

 

Gala UNITER

 

Profesorul Georges Didi-Huberman, director de studii la École des hautes études en sciences sociales, a primit distincția Doctor Honoris Causa al Universității din București

LITERA, 2022

ART, 2021

Tracus Arte, 2022

 

Pachet promoțional: trei autori cu Nobel recent, Litera

 

 

LITERA, 2022, BPC

Copyright © fictiunea.ro