OPTm
nr.crt.

Jason Mott, Hell of a Book

Romanul lui Jason Mott, Hell of a Book, apărut la Editura Dutton/ Penguin Random House, este câștigător al National Book Awards, la secțiunea ficțiune, pe anul 2021.

Subiectul demarează clasic: un scriitor de culoare pornește într-un tur pentru a-și promova romanul, printre altele pentru a uita că este de culoare. Într-un alt plan, îl vedem pe Soot, un băiat care locuiește într-un orășel mai mult rural. Dar cele două planuri nu se întretaie, așa cum ne-am aștepta, ci de-a lungul paginilor, scriitorului începe să-i apară un personaj ciudat, un soi de copil imaginar, numit The Kid. Cine este însă acesta? Există o conexiune subtilă între apariția fantomatică și un eveniment difuzat pe toate posturile de televiziune. Un schimb de focuri de armă a dus la moartea unei persoane, iar de aici începe ficțiunea.

Diana Dragoman

Echipa
Arhiva

 

PRINT 9-10⤓ PDF
Numerele tipărite

ISTORIA VIE A LITERATURII ROMÂNE

Despre ce scriu prozatorii contemporani? Vezi aici, contribuie și tu!

NOUA LITERATURĂ

Proza lui Augustin Cupșa combină descrierea subtilă a realităților contemporane cu analiza existențială a unor personaje aparent obișnuite, dar care recompun peisajul divers și paradoxal al lumii în care trăim. Dincolo de aspectele autobiografice pe care suntem tentați să le descoperim în text, găsim o umanitate pe care o recunoaștem ca fiind una cea din prezent, cu toate problemele ei, dar și una generică, dintotdeauna, cu diversele sale gesticulații. Asupra acestei lumi autorul aruncă o privire inteligentă și lucidă, fără să caute senzaționalul sau stările extreme, schițând o nouă „felie de viață” filtrată însă de un spirit de observație acut și de o forță a detaliului care îi conferă autenticitate.

Mihai ENE

OPTm

FILMELE REVISTEI

TOPUL PROZEI

Cărțile anului 2021. Topul Doinei Ruști, la Rdio București FM

Bursa subiectelor din romanul contemporan

Ai citit un roman românesc recent? Trimite un rezumat foarte scurt pentru rubrica Despre ce?

ART, 2021

 

Paideia, 2020

ART, 2020. Citește prefața

LITERA, 2021

Recomandată de Ovidiu Șerban

Humanitas, 2021

Gratuit pe Contemporary Literature Press

 

În curând

Recomadndată de The Washington Post, Harper’s Bazaar, Entertainment Weekly, Marie Claire, Bustle, BuzzFeed, Parade, Goodreads, Fortune și BBC pe 2021

Copyright © fictiunea.ro