Revistă print și online

Dialogurile FICȚIUNEA

Revista OPT motive găzduiește din această săptămână întâlnirile organizate de Asociația Creatorilor de Ficțiune. Periodic, pe pagina noastră se vor întâlni oameni preocupați de ficțiune, în toate formele ei, de la scriitori, la muzicieni, fotografi sau exegeți de ficțiune.

Cuvântul de ordine al acestor întâlniri va fi diversitatea. Nu vrem să vorbim despre aceleași evenimente, despre aceleași cărți cu loc plătit pe prima pagină, ci credem în editurile mici, în artiștii care fotografiază străzi, în cei care n-au debutat încă.

"Dialogurile FICȚIUNEA" este numele generic al acestor întâlniri, derulate live. Nu au moderator. Nu au regizor. Și nici nu vor să vândă ceva. Sunt discuții adevărate și spontane despre creație, în noile ei forme. Iar aici iarăși vorbim despre diversitate. Obsesia lucrurilor care ies din standard, a variației formelor - a ajuns la saturație, arta însăși căutându-și diversitate în expresie.

Ficțiunea în sensul ei cel mai larg înseamnă plăsmuire. Este adevărat, creatorii înfrumusețează lumea, dar nu întotdeauna prin deformare estetică. Unii sunt creatori de mobilă, sunt artiști fără să meargă dincolo de granțele unei realități acceptate.

Noi suntem creatori subiectivi, facem ficțiune - prin metamorfoză și emoție. Un creator de ficțiune spre deosebire de creatorul de tractoare, de ciocolată sau de dicționare, și-a propus să aducă viziunea lui despre artă într-o formulă capabilă să emoționeze.

Ficțiunea nu este întotdeauna artă, ci pur act de născocire, de traducere a unei realități, cu participare emoțională intensă. Creatorul de ficțiune este un om care adoră jocul și îl respectă, chiar dacă acest joc este doar pentru el, doar pentru o clipă.


Asociația Creatorilor de Ficțiune editează revista OPT motive și patronează Dialogurile FICȚIUNEA.

Vă așteptăm pe pagina revistei, aici.

ZENOB

Zenob face parte din grupul "Perucile verzi".

în același număr