OPTm
nr.crt.

Dialogurile FICȚIUNEA

Revista OPT motive găzduiește din această săptămână întâlnirile organizate de Asociația Creatorilor de Ficțiune. Periodic, pe pagina noastră se vor întâlni oameni preocupați de ficțiune, în toate formele ei, de la scriitori, la muzicieni, fotografi sau exegeți de ficțiune.

Cuvântul de ordine al acestor întâlniri va fi diversitatea. Nu vrem să vorbim despre aceleași evenimente, despre aceleași cărți cu loc plătit pe prima pagină, ci credem în editurile mici, în artiștii care fotografiază străzi, în cei care n-au debutat încă.

„Dialogurile FICȚIUNEA" este numele generic al acestor întâlniri, derulate live. Nu au moderator. Nu au regizor. Și nici nu vor să vândă ceva. Sunt discuții adevărate și spontane despre creație, în noile ei forme. Iar aici iarăși vorbim despre diversitate. Obsesia lucrurilor care ies din standard, a variației formelor - a ajuns la saturație, arta însăși căutându-și diversitate în expresie.

Ficțiunea în sensul ei cel mai larg înseamnă plăsmuire. Este adevărat, creatorii înfrumusețează lumea, dar nu întotdeauna prin deformare estetică. Unii sunt creatori de mobilă, sunt artiști fără să meargă dincolo de granțele unei realități acceptate.

Noi suntem creatori subiectivi, facem ficțiune - prin metamorfoză și emoție. Un creator de ficțiune spre deosebire de creatorul de tractoare, de ciocolată sau de dicționare, și-a propus să aducă viziunea lui despre artă într-o formulă capabilă să emoționeze.

Ficțiunea nu este întotdeauna artă, ci pur act de născocire, de traducere a unei realități, cu participare emoțională intensă. Creatorul de ficțiune este un om care adoră jocul și îl respectă, chiar dacă acest joc este doar pentru el, doar pentru o clipă.


Asociația Creatorilor de Ficțiune editează revista OPT motive și patronează Dialogurile FICȚIUNEA.

Vă așteptăm pe pagina revistei, aici.

ZENOB

Zenob face parte din grupul „Perucile verzi”.

Echipa
Arhiva

 

confesiuni vizual literatură interviuri topuri debut istorii opinii

Despre ce scriu prozatorii contemporani? Vezi aici, contribuie și tu!

NOUA LITERATURĂ

 

Stil jurnalistic, de notație, cu atenție pe poveste și pe mesaj, proza Roxanei Ruscior se înscrie în realismul tradițional.

OPTm

FILMELE REVISTEI

Cartea săptămânii

ART -pachet promoțional

Recomandată de Liviu G. Stan

TOPUL PROZEI

Cărțile anului 2021. Topul Doinei Ruști, la Radio București FM

 

Bursa subiectelor din romanul contemporan

Ai citit un roman românesc recent? Trimite un rezumat foarte scurt pentru rubrica Despre ce?

Institutul European, 2021

Echipa VOXA

Copyright © fictiunea.ro