Revistă print și online

Premiile Z9 oferite de poete și poeți

Daniel Coman, Ruxandra Gîdei, Vlad Pojoga, Ilinca Pop, Cătălina Stanislav, Krista Szöcs și Alex Văsieș

Evenimente

Nr. 104 / 16 (serie nouă) / 21 februarie, 2022

În ultimii zece ani, sub diverse nume și forme, platforma Z9 a promovat și susținut cele mai recente voci din literatura contemporană.

Pornind de la un cenaclu și o serie de proiecte culturale, am continuat cu înființarea și editarea unei reviste literare și am inaugurat, în cele din urmă, un festival internațional de poezie tânără, care aduce în fiecare an la Sibiu poeți din nouă țări.

Cu ocazia celei de-a șaptea ediții, care va avea loc în 2022, pentru a continua demersurile de popularizare a literaturii recente, în cadrul Z9Festival vor fi acordate două premii de poezie: Z9Debut și Z9Poezie.

Acestea își propun să recunoască diversitatea, să încurajeze producția literară autohtonă și să crească vizibilitatea poeziei române contemporane. Pornind de la aceste premise și dorindu-și un proces cât mai democratic și transparent, echipa Z9 a propus tuturor poetelor și poeților invitați până în acest an la Z9Festival și care au scris cel puțin un volum publicat original în limba română să participe la jurizarea celor două premii.

În anul 2022, membrii juriului pentru Premiul Z9Debut sunt: Vlad Alui Gheorghe, Răzvan Andrei, Jesica Baciu, Ștefan Baghiu, Alex Cosmescu, Andrei Doboș, Ana Donțu, Andrei Dósa, Vlad Drăgoi, Gabi Eftimie, Robert G. Elekes, Gabriela Feceoru, Mircea Andrei Florea, Teona Galgoțiu, Cosmina Moroșan, Radu Nițescu, Ruxandra Novac, Ovio Olaru, Deniz Otay, Tudor Pop, Florentin Popa, Andrei C. Șerban, Ioan Șerbu, Sînziana Șipoș, Livia Ștefan, Ioana Vintilă și Elena Vlădăreanu.

Pentru Premiul Z9Poezie, componența juriului este aceeași, cu excepția lui Florentin Popa.

Transmitem, pe această cale, o invitație deschisă tuturor editurilor, autoarelor și autorilor din România să își înscrie cărțile în concurs până la sfârșitul lunii februarie. Reamintim faptul că, având în vedere specificul Z9Festival, sunt eligibili doar autoare și autori născuți după 1980. Volumele pot fi trimise în format fizic la adresa str. Lucian Blaga, nr. 2A (Editura ULBS), 550169, Sibiu, jud. Sibiu sau în format digital la adresa de e-mail magazine.z9\@ulbsibiu.ro.

Pentru mai multe detalii legate de calendarul premiilor, procesul de jurizare și altele vă rugăm să consultați Regulamentul premiilor la adresa zonanoua.ro/premiile-z9

Pentru orice informații suplimentare, vă invităm să contactați echipa Z9Festival la adresa de e-mail menționată anterior sau, individual, pe oricare din membrii echipei: Daniel Coman, Ruxandra Gîdei, Vlad Pojoga, Ilinca Pop, Cătălina Stanislav, Krista Szöcs, Alex Văsieș.

Toate proiectele și publicațiile Z9 au fost realizate cu sprijinul Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.

Daniel Coman, Ruxandra Gîdei, Vlad Pojoga, Ilinca Pop, Cătălina Stanislav, Krista Szöcs și Alex Văsieș

în același număr