OPTm
nr.crt.

Prozatori români contemporani la Bookfest 2022

Cred că standul editurii Litera, foarte elegant, amintind de o cafenea literară interbelică, a adunat cei mai mulți prozatori, nume cunoscute, ca Doina Ruști, Radu Aldulescu, Dan Stanca, Ioana Drăgan, scriitori deja recunoscuți, ca Liviu G. Stan și Radu Găvan, foarte mulți tineri, între care Alexandru Lamba, cu un roman ispititor prin titlu și copertă (deocamdată) - Șapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte ori debutanții Ligia Pârvulescu, Florin Spătaru (autorul romanului Greier de topaz) și mulți alții.

În ceea ce mă privește m-am aflat pentru prima oară la Bookfest, prin urmare totul a fost strălucit, iar mulțimea cărților - copleșitoare.

Deși am petrecut cel mai mult timp în standul Litera, n-am putut să nu trag cu ochiul la evenimentele desfășurate în sala destinată Japoniei - țară invitată - ori la standul Institutului Francez, unde printre alte cărți românești traduse am văzut și Zogru de Doina Ruști, alături de cei doi editori ai săi Florian și Yves Torres. N-am să uit curând dialogul Aldulescu-Spătaru, sesiunile de autografe, figuri, până acum văzute doar la tv, ca Ioan Cristescu, Carmen Târnoveanu, Camelia Văcaru, Maia Morgenstern și mulți alții.

Tot acum am avut ocazia să mă întâlnesc cu aproape toți colaboratorii revistei OPT motive, revista însăși aflâdu-se pe standuri.

Discuții, dezbateri chiar, lansări de carte și lecturi - aceasta a fost esența târgului pentru mine.

 

Ciprian HANDRU

Filolog (UBB, Cluj-Napoca), cu un master în studii literare românești, este autor de articole și exegeze, unele premiate, cu precădere dedicate lui Adrian Marino, dar și poeziei clasice. Are în lucru o carte legată de antropologia receptării.

Echipa
Arhiva
PRINT 30⤓ PDF
Numerele tipărite

confesiuni vizual literatură interviuri topuri debut istorii opinii

 

NOUA LITERATURĂ

Proza Alexandrei NICULESCU se apleacă asupra misterelor cotidiene, autoarea povestind cu discreție despre legăturile nevăzute, adeseori de iubire, dintre personaje confuze, derutate de absurdul jocului, prinse în imaginarul unui vast cartier de blocuri.

Doina RUȘTI

FILMELE REVISTEI

Bookfest, 2022

Cartea săptămânii

 

LITERA, bpc, prefață de Iulia Micu, 2022

Bursa subiectelor

Ai citit un roman românesc recent? Trimite un rezumat foarte scurt pentru rubrica Despre ce?

 

 

Premiile FICȚIUNEA

- Premiul Ficțiunea pentru cel mai creativ artist vizual a fost acordat lui Bogdan Farcaș  - pentru rolul Florin Iespas, din lungmetrajul Neidentificat (r. Bogdan Apetrei).

- Premiul Ficțiunea pentru cel mai creativ scriitor a fost acordat lui Liviu G. Stan - pentru romanul Salamandre, Litera, bpc, 2021.

- Premiul Ficțiunea pentru personalitatea artistică a anului a mers la Horațiu Mălăele, recompensat pentru implicarea în numeroase zone ale ficțiunii (film, teatru, carte, desen).

Juriul

  1. Doina Ruști - scriitoare

  2. Adriana Irimescu - actriță

  3. Andrei Boncea - producător de film

Carte distinsă cu Premiul FICȚIUNEA

LITERA

Săptămâna viitoare suntem în vacanță. Merităm, nu?

 

Copyright © fictiunea.ro