Revistă print și online

Hibrid

Nimic mai spectaculos decât o carte-obiect avangardistă, cu tușă suprarealistă, care sparge clișeele și tiparele literare actuale și care, mai presus de toate, nu-și propune declamarea vreunui manifest poetic, ci devine unul, prin registrul conceptual și prin forță.

Cartea reconfigurează reprezentările de cuvânt și reprezentările de obiect, figurative, les mots et les images, magrittean cu-adevărat, într-un tandem grafico-poetic inedit: Ioana Miron și Răzvan Țupa.

"Dacă tac nu înseamnă nimic", sunt doar corpuri intrând în rezonanță, figurând imagini-discurs, ca o secvență ruptă din cotidianul urban, ferestre-cadre de viață, decupaje dintr-o zi, instantanee privite uneori aproape bolañian, anume c a l e i d o s c o p i c. 

Abia prin text intră în pulsiunile vieții, aducând binecunoscutul amestec paradoxal din poemele lor, de realitate viscerală și absurdă totodată.

Cartea este un eveniment și tocmai de aceea "mă hotărăsc cu tot corpul" s-o las prin autorii ei să-și capteze (și captiveze!) cititorii în multifațetata ei realitate!

Enjoy!

Ioana Miron & Răzvan Țupa - Poetic. Relația grafică, cdpl, 2022

Daniela LUCA

Psihanalistă, poetă și eseistă, Daniela Luca este, de asemenea, editor & traducător. Dintre titlurile mai recente, amintim volumele de eseuri de psihanaliză Cuvinte în negativ (2016), Estetica Inconștientului (2021), co-autor al volumului Rușinea - vocea, experiența și vindecarea rușinii în procesul terapeutic (2022), precum și volumele de poeme Intermezzo (2017) și Vatra Luminoasă (2019).

în același număr