OPTm
nr.crt.

Premiile Ficțiunea

Gata! Ne-am hotărât să dăm premii!

Asociația Creatorilor de Ficțiune (ACF) anunță instituirea Premiilor FICȚIUNEA, acordate de revista OPT motive & ACF. Trei sunt premiile pe care ne-am hotărât să le dăm:

  1. Premiul pentru cel mai creativ artist vizual

  2. Premiul pentru cel mai creativ scriitor

  3. Premiul Personalitatea artistică a anului


Premiile FICȚIUNEA se vor decerna anual, în perioada 1-8 iunie, iar cu o săptămână înainte se vor anunța nominalizările.

Propunerile pentru premii sunt făcute de filialele Asociației Creatorilor de Ficțiune, iar pentru evaluarea și selecția creațiilor nominalizate … ne vom gândi la un juriu.

Anul acesta, Premiile Ficțiunea se bucură de sprijinul Consiliului Județean Constanța, are și un partener de promovare: Muzeul Național al Literaturii Romane din București.

Iar ca să ne amintim de alt eveniment din anul trecut, festivitatea de premiere va avea loc miercuri, 8 iunie, pe plaja Neversea, Constanta, la ora 19.

Pentru cine nu știe, Asociatia Creatorilor de Fictiune, entitate non-profit, cu sediul în Bulev. N. Bălcescu, nr.7, București, are ca scop promovarea unui tip sincretic de creație, situat la granița dintre artele ficțiunii, domeniu care se conturează tot mai clar în ultima vreme. Între literatură, artele plastice, film sau muzică există numeroase zone de manifestare comună, care au dus la apariția unor specii noi, precum filmul de artă, clipurile artistice, pictura tematică, muzica bazată pe text sau temă literară, poezia ca manifestare vizuală, numeroasele forme ale artelor spectacolului, micro-ficțiunile, flash-ul literar etc. Asociația Creatorilor de Ficțiune își propune să reunească artiști din toate domeniile, dar și exegeți care contribuie la propulsarea și înțelegerea ficțiunii.

Între categoriile profesionale pe care le are în vedere asociația se numără scriitori, actori, artiști plastici, cineaști, regizori, critici și cronicari din domeniul ficțiunii, fotografi, creatori de concepte artistice, oameni capabili să creeze etc.

Asociația Creatorilor de Ficțiune are ca principale domenii de activitate revista OPT motive (https://optmotive.ro), publicație de profil, și organizarea unor evenimente de promovare a fenomenului artistic (festivaluri, lecturi, realizarea de materiale artistice etc.)

Pot face parte din ACF toți cei care cred în arta hibridă.


Parteneriatele media sunt în curs de definitivare. Orice sprijin mediatic e binevenit.

Adriana IRIMESCU

După un debut fulminant în rolul Ofeliei, din Hamlet-ul lui Liviu Ciulei, Adriana a jucat în Danaidele (r. Silviu Purcărete), apoi în filmul lui Coppola, Youth Without Youth (2007), alături de Tim Roth. Realizator TV, prezentatoare de emisiuni, printre care și a Jurnalului Cultural, de pe TVR, Adriana a întrerupt câțiva ani activitatea actoricească, revenind în ultima vreme cu mai multe roluri consistente în teatrele de avangardă bucureștene.

Echipa
Arhiva
Declarația 230

Nu uitați!

Vă rugăm să ne puneți pe lista voastră, la redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit prin completarea DECLARAȚIEI 230 . Puteți descărca formularul în format PDF de aici). 

Expediere. Până la data de 25 mai 2022, alegeți oricare dintre opțiunile de mai jos, la ANAF sau ne puteți trimite formularul 230 scanat/fotografiat, la adresa contact@optmotive.ro

PRINT 25⤓ PDF
Numerele tipărite

confesiuni vizual literatură interviuri topuri debut istorii opinii

NOUA LITERATURĂ

 

Ileana Slujitoru încearcă o parodie după basm, linear, cu mesaj pronunțat.

OPTm

FILMELE REVISTEI

Cartea săptămânii

LITERA

Recomandată de Adriana TITIENI

 

O nouă expoziție la MARe

Joi, 05 mai, ora 19:00, are loc deschiderea expoziției „Culturi agricole. Agricultura în arta românească modernă și contemporană”, la MARe/Muzeul de Artă Recentă, în bulevardul Primăverii nr. 15.

Curator: Erwin Kessler

Allex Trușcă recomandă lectura în parc

Bursa subiectelor

Ai citit un roman românesc recent? Trimite un rezumat foarte scurt pentru rubrica Despre ce?

Pandora M, 2022

Ieșenii îl iubesc

Florin Lăzărescu a primit  Premiului Național al „Ziarului de Iași”, pentru romanul Noaptea plec, noaptea mă-ntorc, apărut la Iași, în colecția „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom.

 

Editura Trei

 

Copyright © fictiunea.ro