Revistă print și online

Cărțile care merită

"Victory City" redă povestea "epică" a unei femei ce dă viață unui imperiu fantastic, ca mai apoi să se lase consumată de acesta de-a lungul secolelor, poveste creată de Salman Rushdie, autor recunoscut la nivel internațional pentru forța sa imaginativă colosală, transpusă în romane ce au devenit bestsellere.

"Una dintre cele mai așteptate cărți ale anului 2023"- "Time", "The Washington Post", "The Guardian", "USA Today", "The Tampa Bay Times", "The Week", "CNBC", "Business Insider", "Kirkus Reviews"

În urma unei lupte neimportante a două regate de mult uitate din Sudul Indiei secolului XIV, o fată de 19 ani are o experiență spirituală ce va schimba cursul istoriei pentru totdeauna. După ce asistă la moartea mamei sale, îndurerata Pampa Kampana devine o cale pentru tizul său, zeița Pampa, ce începe să comunice prin ea. Manifestându-și puterile dincolo de capacitatea de înțelegere a fetei, zeița îi spune acesteia că ea va ajuta la ridicarea unui mare oraș, Bisnaga- orașul victoriei ("victory city")- o minune a lumii.

De-a lungul următorilor 250 de ani, viața Pampei Kampana devine împletită cu cea a orașului Bisnaga, de la semănarea acestuia cu semințe fermecate, până la căderea lui în ruine din pricina orgoliilor celor aflați la putere. Pe măsură ce anii trec, conducătorii vin și pleacă, lupetele sunt câștigate sau pierdute, credințele se modifică, chiar țesătura orașului devine o tapiserie mult mai complexă- cu Pampa Kampana în centrul său.

Stilizată briliant ca o traducere a unei opere atince, "Victory City" este o saga despre iubire, aventură și mit, care, în esență, este un testament al puterii poveștilor.

Ema RĂDULESCU

Ema este actualmente studentă la "MTTLC" din cadrul "Universității din București".