Revistă print și online

2023 - un an al publicării

Anul acesta se anunță cât se poate de interesant pentru mine. Voi publica la editura "Litera", în cadrul "Colecției de Proză Contemporană", un roman de ficțiune istorică, Diavolul din Freisetzburg, pe care l-am scris acum doi ani, dar care nu-și găsise încă editura potrivită. Acțiunea are loc într-un lagăr de concentrare nazist și este o poveste despre bine și rău, slăbiciuni umane și alegeri imposibile. Nu știu când va fi lansarea, dar încerc să schițez deja un plan pentru promovarea lui. În rest..., mă gândesc care va fi următoarea poveste pe care o voi finaliza și e tare greu să mă decid, pentru că am în lucru, de ceva timp, două manuscrise – un roman Science Fiction și unul realist. Să vedem care dintre ele va dori să iasă primul la lumină. Va fi o surpriză chiar și pentru mine!

Până atunci însă, urmăresc cu interes lansările de anul acesta, să văd ce cărți mă tentează să mai citesc. Aștept cu nerăbdare romanul Neuroleptic al lui Dorian Dron, care va fi publicat tot la "Litera", dar și al doilea volum dintr-o serie fantasy de Cezarina Anghilac, În cerul fiarei, care o să apară la editura "Crux Publishing". Mai departe, rămâne de văzut ce o să mă atragă..., știu sigur că o să citesc multe cărți de psihologie, pentru că am neglijat în ultimul timp nișa asta și am mare nevoie de cunoștințe serioase de psihologie pentru a contura așa cum trebuie personajele din următoarele mele romane.

Roxana RUSCIOR

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București, Roxana a lucrat 15 ani în presă, apoi în agenții de PR și de marketing online. Este pasionată de astronomie, medicină, istorie și psihologie. A început să scrie la vârsta de 12 ani, mai întâi piese de teatru, apoi și proză. A debutat în anul 2013 cu romanul Armata Domnului, inspirat dintr-un eveniment real: răpirea unor jurnaliști români în Irak. În 2021 a publicat romanul SF Un nou Pământ, care prezintă aventura ultimilor supraviețuitori pământeni porniți în căutarea unei alte planete, după distrugerea Terrei. Cel mai recent roman al său este Diavolul din Freisetzburg (2023).