Revistă print și online

Cărțile care merită

O colecție strălucitoare alcătuită din cincisprezece povestiri ale lui Margaret Atwood, autoarea recunoscută la nivel internațional și premiată pentru cărțile The Handmaid’s Tale și The Testaments.

Aceste povestiri explorează toate aspectele vieții, de la doi prieteni care privesc diferit trecutul lor comun, până la modul corect de a împiedica pe cineva să se înece; de la o fiică ce se străduiește să își dea seama dacă mama ei este vrăjitoare, până la ce poți face cu obiectele vechi moștenite, cum ar fi niște săbii din Al Doilea Război Mondial.

Ele prezintă pisici drăgălașe, un melc confuz, pe Martha Gellhorn, pe George Orwell, pe filosoful, astronomul și matematicianul Hypatia din Alexandria, un grup de academiciene în vârstă și un extraterestru însărcinat cu repovestirea basmelor pământești.

La baza colecției se află o secvență ce urmărește călătoria unui cuplu, momentele importante și cele mărunte ce creează un mariaj trainic- și ce îi urmează.

Glorioasa gamă a creativității și umanității lui Atwood atinge apogeul în aceste povestiri, ce încântă, iluminează și devastează deopotrivă.


Margaret Atwood, Old Babes in the Wood, Chatto & Windus, 2023

Ema RĂDULESCU

Ema este actualmente studentă la "MTTLC" din cadrul "Universității din București".