Revistă print și online

Premiere cinematografice Independența Film

Premiere cinematografice Independența Film:

● filme de la Cannes 2023 - Jeanne du Barry, Club Zero, The Old Oak, Il sol dell'avvenire

● premiere la TIFF 2023 - Crima este a mea/ Mon Crime, Kompromat, Afire/ În bătaia focului, Talk to Me


Jeanne du Barry, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

Cel de-al șaselea lungmetraj al actriței și regizoarei franceze Maiwenn, în vârstă de 46 de ani (cunoscută pentru "Polisse", recompensat cu Premiul Juriului la Cannes în 2011), spune povestea "vieții, ascensiunii și căderii favoritei regelui Ludovic al XV-lea", interpretată de însăși Maïwenn, în timp ce Johnny Depp joacă rolul suveranul francez.


Independența Film, casa de distribuție care activează din 1997 în România și care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase, aduce din selecția de la Cannes, pe lângă filmul din deschidere, alte trei titluri care vor avea premiera în cinematografe în această toamnă, după ce vor fi prezentate în avanpremieră în cadrul festivalului Les Films de Cannes: Club Zero (r. Jessica Hausner), cu Mia Wasikowska în rolul unei profesoare de la o școală de elită, care formează o relație strânsă, dar extrem de periculoasă cu cinci dintre elevii săi; The Old Oak, despre care regizorul Ken Loach a precizat că este ultimul pe care îl face și care spune povestea unor refugiați sirieni ce ajung într-un oraș minier depopulat; Il sol dell'avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie la care râzi cu lacrimi, despre dragoste și abandon, în care consacratul regizor, la 50 de ani de la primul său lungmetraj, se prezintă pe sine, cu obsesiile și pasiunile trecutului său de cineast.


În cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc între 9 -18 iunie, (Cluj-Napoca), Indepedența Film prezintă în avanpremieră:

Afire/ În bătaia focului - Câștigător al Ursului de Argint la Berlinale 2023, filmul cineastului german Christian Petzold este o dramedie ce face parte din trilogia începută în 2020 cu "Undine" și care spune povestea a patru tineri - un scriitor, un fotograf și un cuplu - prinși într-o casă de vacanță, în mijlocul unui incendiu de vegetație mistuitor. Afire are premiera în cinematografe pe 7 iulie.

Trailer: https://youtu.be/X1gchmakcPs

Kompromat - bazat pe evenimente reale, filmul regizorului francez Jérôme Salle, oferă o perspectivă asupra poveștii din spatele unui scandal internațional: un diplomat francez care lucrează în Siberia este arestat pentru pornografie infantilă și aruncat în închisoare. Filmul va avea premiera în cinema pe 28 iulie.

● Trailer: https://youtu.be/r55JeobLAA4

Talk to Me - regizat de Danny și Michael Philippou, doi frați australieni, celebri pe YouTube ca RackaRacka pentru conținutul lor de tip live-action combat videos, debutează pe marile ecrane cu un horror supranatural contemporan, bazate pe o rețetă consacrată: un grup de prieteni invocă spirite prin intermediul unei mâini îmbălsămate, până când unul din ei merge prea departe și deschide ușa spiritelor.

Filmul va avea premiera în cinematografe pe 22 septembrie.

Crima este a mea / Mon Crime, noul film al cunoscutului regizor François Ozon, ultimul din triologia în care se regăsesc 8 femmes și Potiche, este o comedie plasată în anii ‘30, a cărei protagonistă este o actriță ce devine cunoscută după ce este achitată de crimă pe motiv de autoapărare. Din distribuție fac parte Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon și André Dussollier. Filmul va avea premiera în cinematografe pe 6 octombrie.


Parteneri media: Rock Fm, KISS FM, Magic FM, Cinemap, Zile și Nopți, Movienews, Ziarul Metropolis, Spotmedia, Films in Frame, Urban.ro, Munteanu Recomandă, Răsfoiala, AIVImedia.hub, Cinefan

Urmărește-ne și pe conturile noastre de Social Media: YouTube | Facebook | Instagram

Ficțiunea