Revistă print și online

Ce se mai citește

Cum să-ți găsești ucigașul (How to Solve Your Own Murder) de Kristen Perrin

Cum să-ți găsești ucigașul, un roman de Kristen Perrin ce se conturează în jurul unui mister. O femeie încearcă toată viața să evite propria ei ucidere, dar sfârșește prin a fi asasinată la propriul conac. Nepoata ei va încerca să rezolve această enigmă pentru care mătușa ei s-a pregătit o viață întreagă. Toate indiciile adunate timp de șaizeci de ani vor putea să o ajute pe nepoata ei în încercarea de a-l demasca pe criminal.

Un roman intens, cursiv și plin de personaje foarte exotice.


Vecini băgăcioși (Nosy Neighbors) de Freya Sampson

Vecinii se bârfesc unii pe ceilalți și secretele se dezvăluie rapid într-un imobil cu pereți foarte subțiri. Prin tot acest noian de informații înoată un duet bizar format din Dorothy Darling, o bâtrână morocănoasă de șaptezeci și șapte de ani și Kat Bennett, o tânără de douăzeci și cinci de ani, care nu-și găsește locul nicăieri.

Cele două nu se suportă, dar trebuie să colaboreze pentru a opri demolarea imobilului în care locuiesc. Iar unul dintre vecini este omorât cu sălbăticie, iar cele două femei vor trebui să-l găsească pe vinovat și să se ferească de o soartă similară, însoțite de un terrier Jack Russell neînfricat.

Un roman lipicios, de care nu te poți despărți prea ușor până când nu ajungi la ultima pagină. Toate personajele par dezlipite dintr-un reportaj foarte bine realizat.


Morningside de Téa Obreht

După ce au fost alungate din casa părintească, Silvia și mama ei se mută la Morningside, un imobil luxos lăsat în paragină. Silvia e curioasă în legătură cu trecutul plin de secrete al mamei ei, dar mai ales în legătură cu viața uitată a cartierului plin de viață, dar care acum e pe ducă.

Doar că Silvia va descoperi personaje care vor țese o mulțime de povești, unele dintre ele presărate din plin cu magie și obiecte acum inutile. Doar că toată această scormonire a trecutului s-ar putea să o coste din plin pe Silvia.

Un roman inventiv, emoționant, dar mai ales dulce-amărui, țesut în jurul poveștilor nespuse care ne fac să trăim mai intens.


Wisteria, seria Beladona de Adalyn Grace

Blythe Hawthorn nu a respectat niciodată ce i-au spus alții. Nu l-a ascultat pe tatăl ei sau pe cei din jur, preferând să facă mereu doar după capul ei, chiar și atunci când deciziile ei nu păreau cele mai bune.

Iar în ceea ce-l privește pe bărbatul din viața ei, Blythe e hotărâtă să fie un ghimpe în coasta lui până când moartea îi va despărți. Trecutul ei neclar o împinge într-o călătorie care îi va pune multe întrebări încuietoare.

Adalyn Grace revine cu un nou segment din trilogia Belladonna. O aventură plină de suișuri și coborâșuri, perfectă pentru a-i incita pe fani.

Florin SPĂTARU

Florin Spătaru (n. 1983) a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București. A câștigat concursuri literare în Franța și a fost publicat în Nouvelle Quinzaine littéraire din Paris. A publicat în revistele Argos, Dilema Veche și în Revista de povestiri. Romanul său de debut este Greier de topaz (2022), nominalizat la Premiile Ficțiunea. A mai publicat poeme și proză scurtă. Cel mai recent volum al său este Viespea de pe limbă (2023), povestiri.