Revistă print și online

Jazz manouche, muzică bizantină și improvizație la festivalul JAZZ IN CHURCH

A noua ediție a festivalului are loc între 18-21 aprilie 2024

Iubitul festival JAZZ IN CHURCH revine la Biserica Lutherană din București, pentru a noua ediție. Ca în fiecare an, în programul festivalului se vor regăsi diferite proiecte de jazz și muzică contemporană.

Ediția aceasta aduce un omagiu lui Django Reinhardt, părintele jazz-ului manouche și unul dintre cei mai cunoscuți jazzmani ai tuturor timpurilor. Astfel, festivalul este deschis de Bireli Lagrene: un copil-minune, care a depășit cu brio testul maturității. Lagrene s-a afirmat continuu ca un muzician din ce în ce mai imperios în lumea chitarei și a jazz-ului, unde acum este recunoscut ca unul din cei mai mari chitaristi ai lumii.

Unul dintre cele mai speciale momente va fi concertul Sokratis Sinopoulos Quartet. Sinopolous este un maestru contemporan al lirei. Cu o interpretare delicată și nuanțată, muzicianul poate cu ușurință să depășească granițele genurilor în jazz și clasic, în timp ce rămâne fidel tradițiilor populare din Grecia și Marea Mediterană. "Când cântă Sokratis Sinopoulos, pot vedea toată istoria vibrând cu sunetele străvechi ale coardelor.", declara reputatul muzician de jazz Charles Lloyd. Abia așteptăm să ascultăm acest concert în spațiul acustic perfect al Bisericii Lutherane din București.

Ultima seară se încheie cu un trio în care se dezlănțuie muzica lui Django. Theo Ceccaldi împreună cu fratele său, Valentin (violoncel) și Guillaume Aknine (chitară) abordează lucrările lui Django Reinhard, completându-le cu propriile lor compoziții. Trio-ul revizitează motive, imagini și fragmente din Jazz Manouche, împletindu-le cu idei și sunete originale.

Toate cele nouă ediții de până acum au fost sold-out, iar biletele s-au pus deja în vânzare pe eventbook. Până pe 11 martie, biletele au prețul special de 200 de lei pe seară, iar apoi prețul va fi de 250 lei .


Program:

Joi 18 aprilie, ora 19.00:

Bireli Lagrene - Franța (ghitară)

Thierry Lang / Heinri Känzig / Andi Pupato - Elveția (pian, contrabass, percuție)


Vineri 19 aprilie, ora 19.00:

Vince Abbracciante Trio - Italia (acordeon, ghitară, contrabass)

Sokratis Sinopoulos Quartet - Grecia (liră, pian, contrabass, tobe)


Sâmbătă 20 aprilie, ora 19.00:

Andrei Petrache – România (pian)

Giovanna Pessi / Tom Arthurs – Elveția / Marea Britanie (harpă barocă, trompetă)

Antonello Salis – Italia (pian / acordeon)


Duminică 21 aprilie, ora 19.00:

Régis Huby / Bruno Chevillon / Michele Rabbia - Franța / Italia (vioară, contrabass, percuție) Théo Ceccaldi / Valentin Ceccaldi / Guillaume Aknine – Franța (vioară, violoncel, ghitară)


Facebook event: aici

Biletele sunt disponibile online pe eventbook.ro. Prețul unui bilet este de 200 lei pe seară până pe 11 martie. După această dată prețul este de 250 lei pe seară.

Festivalul este organizat de asociația JAZZ.RO, în parteneriat cu Biserica Evanghelica C.A. din Bucuresti.

Parteneri: Embassy of Switzerland in Romania / Ambasada Elveției în România, Prohelvetia, Istituto Italiano di Cultura Bucarest, La Copac, MusMus. Sponsori: Swiss Sponsor’s Fund, Holcim Romania, Geberit, Cosmovici Intellectual Property, Best Print Cu sprijinul: Green Sound Team, Green Hours jazz&theatre-café Parteneri media: Radio Guerrilla, Observatorul Cultural, GLAMOUR, Munteanu

Pentru mai multe informații, vă rugăm să-l contactați pe Cristian Moraru, director executiv JAZZ.RO, la adresa de e-mail office@jazz.ro

Notă pentru editori


DESPRE JAZZ.RO

Înființată în anul 2011, JAZZ.RO este asociația culturală care își propune să descopere și să promoveze jazz-ul european în România și jazz-ul românesc în străinătate.

Printre proiectele implementate de JAZZ.RO se numără: Festivalul Jazz in Church (proiect unic în România), Modern Solo Piano – în cadrul căruia au evoluat pe scenele bucureștene reputați muzicieni internaționali, precum Bugge Wesseltoft, Vassilis Tsabropoulos, Leszek Mozdzer și Nik Baertsch, The Art of Trio (Anouar Brahem), JAZZ.RO Workshop (Nik Baertsch, Francois Couturier) și JAZZ.RO Concert (Anouar Brahem, Jack DeJohnette Group, Erik Truffaz Quartet). O inițiativă de asemenea în premieră în România este reprezentată de programul JAZZ FOR KIDS, atât de bine primit de copii și în aceeași măsură de părinți.

Mai multe informații pe www.jazz.ro, www.facebook.com/jazz.romania

Sabina Baciu