Revistă print și online

Literatură contemporană, la Litera

Neuroleptic (roman) de Dorian Dron

Poveste de dragoste haluciantă, construită ca un puzzle, în jurul unei enigmatice fete cu tricou galben, romanul aduce o viziune proaspătă și o poveste bine scrisă despre un personaj care trebuie să scape de acuzații prin dezlegarea unor întâmplări încurcate.

Talentul scriitorului este acela de a face trecerile atât de line, încât nu mai știi dacă ești într-un text sau într-o scenă mișcată, decupată dintr-un film. (Cristina Bogdan)


Hoțul din Curtea Miracolelor (roman) de Adrian Majuru

Microromanul are la bază o biografie reală, ficționalizată în linia teoriilor și viziunilor de antropolog ale autorului, referitoare la periferie și la destinul celui născut la marginea urbei.

"Adrian Majuru e un autor foarte special care construiește un mod convingător de a citi istoria și orașul.“ (Cătălin D. Constantin)


Depravatul din Gorgani. Alte 52 de ciudățenii (proză scurtă) de Doina Ruști

Povestiri dintr-o lume halucinantă, cu o geografie insolită, pe care Doina Ruști a plasat-o în secolul al 18-lea, dând naștere unui adevărat fanariot-cult în literatura de azi. Depravatul din Gorgani vine în continuarea volumului de povestiri Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot.

"Iubiri imposibile, scrise cu talentu-i binecunoscut, ridică perdeaua de pe o lume surprinzătoare.“ (Eugen Negrici)

Fictiunea