OPTm
nr.crt.

Literatură contemporană, la Litera

Neuroleptic (roman) de Dorian Dron

Poveste de dragoste haluciantă, construită ca un puzzle, în jurul unei enigmatice fete cu tricou galben, romanul aduce o viziune proaspătă și o poveste bine scrisă despre un personaj care trebuie să scape de acuzații prin dezlegarea unor întâmplări încurcate.

Talentul scriitorului este acela de a face trecerile atât de line, încât nu mai știi dacă ești într-un text sau într-o scenă mișcată, decupată dintr-un film. (Cristina Bogdan)


Hoțul din Curtea Miracolelor (roman) de Adrian Majuru

Microromanul are la bază o biografie reală, ficționalizată în linia teoriilor și viziunilor de antropolog ale autorului, referitoare la periferie și la destinul celui născut la marginea urbei.

"Adrian Majuru e un autor foarte special care construiește un mod convingător de a citi istoria și orașul.“ (Cătălin D. Constantin)


Depravatul din Gorgani. Alte 52 de ciudățenii (proză scurtă) de Doina Ruști

Povestiri dintr-o lume halucinantă, cu o geografie insolită, pe care Doina Ruști a plasat-o în secolul al 18-lea, dând naștere unui adevărat fanariot-cult în literatura de azi. Depravatul din Gorgani vine în continuarea volumului de povestiri Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot.

"Iubiri imposibile, scrise cu talentu-i binecunoscut, ridică perdeaua de pe o lume surprinzătoare.“ (Eugen Negrici)

Fictiunea OPTm

Copyright © fictiunea.ro