Revistă print și online
O lansare specială de carte - asta ne pregătește Bogdan Simion (Cobzarul), la Teatrul Apolo 111, sâmbătă, 20 aprilie, ora 13.
Ne așteptăm să fie spectacol și cred că va fi. Toată lumea vine cu volumul pentru semnat și pozat. Nu e librărie, nu e stand de carte. Prin urmare, fiecare volum reprezintă o invitație dublă la lansare. Din motive de spațiu, nu putem primi persoane fără un exemplar al cărții. Iar cărțile… sunt disponibile exclusiv pe emag.ro
În niciun caz nu se vor putea achiziționa exemplare la fața locului.
Așa se numește cartea lui Bogdan. Este un album și o colecție de portrete ale acelor cântăreți care au fost printre primii imprimați pe disc. Cristian Vasile, Fănică Luca, Maria Tănase - sunt doar câteva nume.
În cadrul evenimentului va avea loc o sesiune de autografe și Q&A. De asemenea, veți putea vedea picturile din carte expuse în original.
Micul Paris, de care se vorbește cu atâta nostalgie astăzi, este mai degrabă legat de muzică și restaurante, decât de o bunăstare socială. Nu trebuie să-l idealizăm prea mult, așa cum este tendința câteodată. Naționalismul în creștere al românilor, tendințe comunizante, evreimea care făcea
business și romii care cântau peste tot: așa trebuie să vedem Bucureștiul interbelic. Afacerile în domeniul muzical înfloreau, interpreții erau bărbați, femei, romi, evrei, greci, aromâni, iar noi greșim să luăm totul la grămadă ca fiind tradiții pur românești. Lupta a fost cu atât mai crâncenă cu cât meseriile legate de muzică și divertisment nu erau considerate serioase, iar cei care le practicau erau numiți "cioflingari".
Tradițional, în România muncă însemna lacrimi și sudoare. Să cânți o noapte întreagă zâmbind mereu, să fii îmbrăcat în smoching, să miroși a parfum, să fii sărutat de cucoane la sfârșit, iar acesta să fie felul în care aduni un purcoi de bani nu putea fi considerată muncă.
Simion Bogdan-Mihai în dialog cu Bogdana Buliga - Vocile din gramofon, Eikon, 2024, promovată de e-mag
Ficțiunea