Revistă print și online
Vineri, 19 iulie 2024, comunitatea universitară a UB este invitată în Grădina Botanică "Dimitrie Brandza", unde va avea loc, în zona de picnic, un eveniment care încheie săptămâna dedicată celebrării celor 160 de ani de la înființarea UB și celor 330 de ani de învățământ superior în spațiul românesc.
Realizat în parteneriat cu studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București (UNATC) și ai Asociației Studenților din Universitatea din București (ASUB), precum și cu echipa proiectului SciResCareer, evenimentul propune participanților un workshop creativ de chitară, photo corner, o capsulă a timpului, precum și un perete pentru mesaje inspiraționale.
Elementul central al evenimentului va fi, de la ora 19:00, piesa de teatru "Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război" de Camil Petrescu.
"Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război" este un spectacol în care povestea de dragoste și războiul pe care le parcurge personajul principal, Ștefan Gheorghidiu, sunt doar un pretext pentru a aprofunda procesele mintale ale acestuia, căpătând gravitatea unor situații de viață și de moarte. În paralel cu miza estetică, există și una educațională, întrucât protagonistul joacă rolul unui ghid în raport cu spectatorii care sunt invitați să relaționeze propriile experiențe și contextul istoric actual cu episoadele reprezentate scenic.
Spectacolul face parte din proiectul "Teatru pentru BAC" și este o producție a Masteratului de Pedagogie teatrală (UNATC București, Departamentul de Actorie).
Durată spectacol: 50 min
Distribuție:
Ștefan Gheorghidiu - Vlad Anghel
Ela - Adriana Mitu
Căpitan Dimiu - Silvia-Alexandra Bem
Căpitan Corabu - Paul Pristavu
Locotenent Orișan - Fabian Ciobanu
Predescu - Fabian Ciobanu
Călător 1 - Silvia-Alexandra Bem
Călător 2: Paul Pristavu
Regie: Tudor Nicorici
Dramatizare: Mihaela Michailov
Seria de evenimente dedicate împlinirii a 160 de ani de la înființarea Universității din București și a 330 de ani de învățământ superior în spațiul românesc se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației și cu sprijinul Băncii Comerciale Române – BCR, KPMG România, Kaufland România, Societății Civile de Avocați "Stoica & Asociații" și Aqua Carpatica.
Ficțiunea