Revistă print și online

Un scriitor în politică: Andrei Velea

 

Andrei Velea este un poet cu vână. Scrie proză. Scrie piese de teatru, jucate cu succes. Face parte din grupul Ficțiunea. Și pe lângă toate astea, a înființat un partid, alături de alți intelectuali din Galați. Un lucru uimitor, venit din credința că mai bine încerci, decât să te plângi.


Dragă Andrei Velea, cum a fost în campania electorală? Știm că de câțiva ani ai inițiat alături de D. Căstăian, o adevărată mișcare civică în Galați, înființând un partid, ca să zic așa, personal: PACT

Chiar dacă am fost implicat alături de Doru în toată campania electorală, am tras cot la cot pe stradă și în secțiile de votare, tot mă cuprind emoțiile. Este o diferență uriașă față de locul întâi, așa e, dar tot e o reușită extraordinară faptul că ne-am situat pe locul doi.

Oamenii ne felicită zilnic, părem singura rază de speranță într-un oraș dominat autoritar, până aproape de anihilarea democrației locale, de către partidul-sistem.

Ce este PACT?

PACT pentru Galați este singurul partid local din oraș. Galațiul e orașul recordurilor electorale. Cei de la putere au făcut, la aceste alegeri, scoruri record aici, dar PACT a avut scor record – cea mai frumoasă clasare a unui partid local din România, pe locul 2, după PSD.

Suntem partidul intelectualilor, al micilor antreprenori, al celor care înțeleg că se poate și altfel.

Totuși, de unde vine forța?

Da, sistemul are multe pârghii aici și controlează aproape tot. Dar nu tot! Iată că mai există oameni ca noi, independenți, liberi, și, iată, avem susținere suficientă încât să se facă auzită și vocea noastră!

Din câte am aflat, ai câștigat un loc de consilier în conducerea orașului. Felicitări! Și sper din tot sufletul să nu abandonezi literatura! Va continua activitatea PACT-ului ori te mulțumești cu acest rezultat?

Continuăm, cu încredere și entuziasm, proiectul PACT pentru Galați! Chiar dacă am câștigat pe partea opoziției, tot nu avem notorietate. Mulți nu ne știu încă... Dar asta e o veste bună! Pentru că atunci când ne vor ști toți cei din oraș așa cum știu partidele din sistem, abia în acel moment vom conta cu adevărat pentru locul întâi în oraș!!!!!

Succes în continuare!

ZENOB

Zenob face parte din grupul "Perucile verzi".