Revistă print și online
1. Dragă Ioana Amarița, de ce v-ați luat numele Calea Victoriei? Când? Unde Cum?
În primul rand, ne leagă multe amintiri de acest drum care străbate centrul Bucureștiului. Aproape de Calea Victoriei, la Colegiul Național de Muzică George Enescu, Ioana a petrecut doisprezece ani studiind pianul, apoi s-a angajat chiar pe Calea Victoriei, în casa în care a trăit și creat marele compozitor George Enescu. Se poate spune că am copilărit și ne-am maturizat acolo și credem că pentru fiecare bucureștean, Calea Victoriei are o semnificație aparte. Suntem fascinați de dualitatea acestei porțiuni de istorie care păstrează imperfect imaginea Bucureștiului interbelic, profund alterată de urmele comunismului. În prezent se încearcă o revenire și metamorfozare într-un oraș mai blând prin transformarea ocazională a acestui aglomerat și circulat bulevard într-unul pietonal, însă Calea Victoriei rămâne bulevardul contrastelor, într-un oraș eterogen și al opuselor care se resping, sfidând legile fizicii, iar acest concept ilustrează fidel stilul nostru muzical.
2. Care este melodia care v-a consacrat?
"Nu mai contează" este o piesă care a atras atenția multor oameni atunci când a fost lansată. E un cântec deschis multor interpretări, totul rezumându-se la experiența personală, subiectivă a celui care o ascultă. Ar putea fi, pe de-o parte, varianta unui dialog imaginar între doi îndrăgostiți sau poate interpretarea alternativă abordată în videoclip, relația individului cu societatea și reacția de revoltă împotriva valorilor promovate azi. Sperăm să o ascultați alături de piesele mai noi.
3. Mai faceți muzică de film? Mi-amintesc că ați cântat în filmul lui Cristi Toporan, "35 de minute după" - ce melodie era?
Am fost mereu atrași de sincretismul artelor și de colaborarea cu alți artiști pe care o implică producța unui film. Am mai făcut de atunci coloana sonoră la câteva filme de scurtmetraj străine, din păcate nu am mai avut oportunitatea de a lucra cu creatori români. Melodia pe care am folosit-o în "35 de minute după" este intitulată Expirat și va fi probabil lansată la începutul anului viitor, într-o versiune mai actuală.
4. Ce piesă vestimentară, obiect (amuletă), parfum etc) a avut insemnătate mare pentru tine, îl consideri norocos sau magic, se leagă de o întâmplare decisivă…?
Există puține constante în viață și posesiunile mele materiale, însă în călătoriile mele mereu m-au însoțit două parfumuri, La vie e belle, Lancome pentru perioada în care soarele este sus pe cer și Allure, de la Chanel, în întunecimea nopții.
5. Care dintre cântecele voastre s-ar potrivi cu atmosfera de azi de pe Calea Victorie?
În timpul zilei Calea Victoriei freamătă sub presiunea aglomerației de oameni și mașini, deci probabil s-ar potrivi o piesă mai ritmată precum Emigrant. Noaptea lucrurile devin mai volatile și mai îmbibate în licorile pe care le folosim pentru a ne relaxa, atunci este momentul pentru a asculta și a te îndrepta spre “ Centrul vechi".
6. Cu ce personaj de ficțiune(film, literatură, teatru) ai merge să-ți cumperi bijuterii?
Aș merge la magazinele de bijuterii de pe Calea Victoriei însoțită de Doamna T, a lui Camil Petrescu și, eventual, de Fred, ca să putem să și cumpărăm ceva.
7. Povestește-mi ceva haios despre meseria ta.
Ceva tragi-comic: dacă traiam (doar) din muzică, eram moartă demult (de foame), precum majoritatea artiștilor români.
8. Unde cântați, cu ce evenimente vă lăudați?
Pentru anul viitor avem programate câteva evenimente private și un concert la Bușteni.
Dacă vreți să aflați mai multe despre ce punem la cale sau să ascultați și celelalte piese, vă invitam pe paginile noastre oficiale:
https://www.facebook.com/CaleaVictorieiBand
https://ditto.fm/time-to-be-calea-victoriei
https://youtu.be/XCBrFI1DWZ8
https://www.instagram.com/trupacaleavictoriei/
9. Cum a luat naștere ultima melodie?
Încercarea de a veni cu un sunet diferit de cel anterior s-a materializat într-o piesă mai energică, prima în limba engleză și în colaborare cu o voce nouă, cu mare potențial - Evolet. "Time to be", aduce un sound nou, funky, mai puțin explorat de formație anterior, mai modern și mai energic. Piesa reprezintă o evadare din spectrul temelor inspirate de București, un îndemn de a transforma prezentul într-o stare de (mai) bine, lăsând în urma frustrările pe care toți le-am acumulat de-a lungul ultimilor ani.
Muzica este făcută pentru a stimula o emoție pozitivă, naturală și sinceră, iar noi sperăm să vă bucurați și să o reascultați cu plăcere!
10. Unde v-ar plăcea să cântați?
La amfiteatrul roman din Pompei, locul unde a susținut și legendara trupă Pink Floyd celebrul lor concert.
11. Unde faceți Revelionul?
Pe Calea Victoriei...
Evolet (Elena Violeta Popescu) – voce
Ioana Amarița – keyboards, backing vocals
Sebastian Amarița – tobe și percutie
Matei Dumitru – chitară
Andrei Amarița – bas, chitară
Ioana & Vlad Dumitru - chitara
Zenob face parte din grupul "Perucile verzi".