Revistă print și online

Un inedit spectacol aniversar I.L. Caragiale, la TNB

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă așteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.

Actorul Niculae Urs a ales fragmente din articolele și corespondența lui Caragiale pentru a pune în lumină trăsătura cea mai puternică a personalității scriitorului: înțelegerea vieții ca un spectacol perpetuu, creat, regizat și jucat de el însuși. Recitalul care prezintă imaginea lui Caragiale ca om-spectacol este menit să atragă un public variat, care va descoperi un Caragiale altfel.

Moftul român este un "one-man show" comic despre lumea lui Caragiale, nu prea diferită de lumea românească de astăzi. O lume ce reînvie datorită unui singur om, actorul! Este Lari Giorgescu, un nume important al tinerei generații, cu un CV impresionant și nu mai puțin de alte 10 spectacole, în care joacă (doar la TNB!) în actuala stagiune.

Veți asista la o întâlnire în premieră absolută, Caragiale altfel & Moftul român!

Două recitaluri actoricești susținute de doi actori din generații diferite care aduc, în maniera lor proprie, un tribut scenic patronului spiritual al Teatrului Național.

Spectacolul are loc marți, 30 ianuarie 2024, la Sala Media, de la ora 19.00. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi procurate de la Casa de bilete a TNB, precum și online, pe Bilet.ro.

Olivia Chirvasiu