Revistă print și online

Mazzocchioo: o întâlnire de excepție

Pe 19 noiembrie, arhitecții din jurul revistei Mazzocchioo (www.mazzocchioo.com) se vor bucura de o conferință excepțională, susținută de Smilijan Radic și Cecilia Puga, două personalități ale arhitecturii chiliene.

Smilijan Radic este cunoscut pentru design-ul să inovator și pentru proiectele experimentale, care integrează adesea elemente suprarealiste și tradiționale, având un puternic simț al locului. A ținut numeroase prelegeri și a organizat mai multe expoziții de arhitectură despre lucrările sale, inclusiv "Global Ends", la Ma Gallery, din Tokio, în 2010, "People Meet in Architecture", cu sculptorul Marcela Correa la cea de-a XII-a Expoziție Internațională de Arhitectură de la Veneția (2010). ) și "An Orange Noise" la Muzeul de Artă Contemporană din Hiroshima (2012). El a fost selectat pentru a proiecta Serpentine Gallery Pavilion din 2014 din Londra.

Cecilia Puga este arhitect chilian de top, profesor și director la Muzeul Chilian de Artă Precolumbiană. Este recunoscută  ca un designer de arhitectură demn de remarcat al ultimelor generații din Chile. Puga a câștigat concursul internațional de arhitectură pentru proiecte precum recuperarea Palatului Pereira, noua bibliotecă a Facultății de Arhitectură, Design și Studii Urbane, Pontificia Universidad Católica de Chile, suținută de a Primăria orașului Vitacura, Chile​.

Mazzocchioo.Talks#10 va găzdui două conferințe susținute de Cecilia Puga și Smiljan Radić.

Bilete disponibile aici.

Marți, 19 noiembrie, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă Română

Adresa: Str. Știrbei Vodă nr. 1, București

16:00 - Acces deschis la expoziția

Echoes of Landscape: Cecilia Puga și Smiljan Radić, redesenate de studenții din anul II ai Studioului Mazzocchioo de la UAUIM

17:00 - Intrarea în sala de conferințe (pentru deținătorii de bilete)

17:30 - Deschiderea Mazzocchioo.TALKS#10

17:45 - Prelegere Cecilia Puga

19:15 - Prelegere de Smiljan Radić

20:30 - Dialog cu Cecilia Puga și Smiljan Radić

Mazzocchioo este o revistă și un concept de top în lumea arhitecților bucureșteni, organizând numeroase proiecte, conferințe și publicând texte inedite. Revista a fost inițiată de profesorii arhitecți Stefan Simion și Irina Meliță, aduânând în jurul lor alte nume cunoscute ale arhitecturii bucureștene: Eliza Voiculescu, Ana-Maria Avramescu, George Stănescu, Iulia Tudosie , Bianca Gavrilă, Ștefania Hîrleață, Radu Tîrcă, Cristian Bădescu ș.a.

 

Adriana IRIMESCU

După un debut fulminant în rolul Ofeliei, din Hamlet-ul lui Liviu Ciulei, Adriana a jucat în Danaidele (r. Silviu Purcărete), apoi în filmul lui Coppola, Youth Without Youth (2007), alături de Tim Roth. Realizator TV, prezentatoare de emisiuni, printre care și a Jurnalului Cultural, de pe TVR, Adriana a întrerupt câțiva ani activitatea actoricească, revenind în ultima vreme cu mai multe roluri consistente în teatrele de avangardă bucureștene. Este realizator TVR și prezintă emisiunea Conviețuiri.