Revistă print și online

Veronica Popescu: îmi place să răsfoiesc cărți oriunde!

Cum ți-ar plăcea să arate o librărie? Cum ar putea să fie aranjate cărțile? Crezi că într-o librărie au prioritate vănzările? Sau preferințele librarilor? Topurile revistelor? Editurile? Banii? Etc

Cred că o librărie trebuie să aibă un aspect primitor, să fie o oază de liniște unde cititorii și cumpărătorii să răsfoiască în tihnă cărțile.

Cărțile trebuie să fie așezate pe domenii în așa fel încât cei care vizitează librăria să găsească ușor ceea ce este de interes pentru dânșii.

Referitor la ce este prioritar într-o librărie, cumva, trebuie să ținem cont de toate aspectele enumerate mai sus.


Ce-ai vrea să existe într-o librărie și nu e?

Cred că într-o librărie găsești în afară de cărți și un plus adăugat care să vină în acoperirea cererii oricărui client (cadouri, semne de carte, ceaiuri).


De unde îți cumperi cărțile? (intri și în alte librării?)

Unde îți place să răsfoie ști cărți? (fotoliu, birou, direct la raft….)

Trăind printre cărți normal că intru și în alte librării, nu te poți abține, te informezi, vezi și alte lucruri care te pot inspira în activitate.

Îmi place să răsfoiesc cărți oriunde!


Ce evenimente de librărie ți-ar plăcea să fie organizate? Ce-ai organiza tu?

În librăria noastră au fost organizate mereu întâlniri și lansări de carte cu autori români contemporani. Interviurile realizate în librărie de către dumneavoastră pentru revista au fost plăcute și interesante.


Ce cărți recomanzi pentru luna mai?

A opta viață, editura Trei

Să tai în piatră vie, editura Litera

Calendarul unei vechi iubiri, editura Polirom

Întoarcerea acasă, editura Humanitas


Ce personaj literar ai vrea să devină mascota librăriei?

Silvia din Toți copiii librăresei de Veronica D. Niculescu.


Știu că aveți/aveați un festival de carte. Unde, în ce loc din București ți-ar plăcea să se desfășoare un astfel de festival?

Nu trebuie neapărat să fie ceva global. Un festival de carte se poate desfășura în fiecare librărie unde pot participa în mod egal atât editurile, cât și librării. Se poate amenaja un spațiu special și atractiv care să creeze interes și să aducă bucurie celor care ne trec pragul.

Ciprian HANDRU

Exeget, cu studii aprofundate în literatură romană (Facultatea de Litere și masterul în studii literare românești), la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Ciprian Handru și-a început pregătirea în critică literară, prin studii dedicate lui Adrian Marino. Apoi și-a ales ca domeniu academic de cercetare proza românească actuală, în prezent fiind doctorand al Universității din București, unde pregătește o teză sub îndrumarea profesorului univ. dr. Ion Bogdan Lefter. A publicat mai multe articole și exegeze dedicate prozei actuale, unele premiate, dar și proză. Este redactor la revista Ficțiunea, unde ține o rubrică de carte: Lecturi contemporane. O listă inegală.