Revistă print și online

Scriitori la teatru

În 17 mai a.c., în Sala Hugo Wolff a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, a avut loc o lansare de carte deosebită. Profesorii Gabriela și Ionuț Cristache au lansat volumele Ceasornic fără minutar și Lumea văzută de la Târgoviște, volume care se adaugă la Colecția de Cultură a Gazetei, colecție îngrijită de domnul profesor Ionuț Cristache și realizată cu sprijinul editurii Bibliotheca.

Într-o atmosferă boemă creată de violoncelistul Teodor State și de violonistul Andrei Radu, au vorbit despre cele două volume prieteni ai autorilor, foști elevi și oameni care pur și simplu le admiră muncă. Din cele două cărți, aproape complementare, au citit cu emoție actorii teatrului târgoviștean, Radu Câmpean și Sebastian Bălășoiu.

Cartea scrisă de Gabriela Cristache, Ceasornic fără minutar, conține o colecție de texte care vorbesc profund despre emoțiile pe care le trăim zi de zi, dar pe care ne este teamă să le rostim, ori în fața cărora suntem neputincioși. O carte plină de dor, de bucurie, de durere și chiar de nemărginită fericire. O colecție de texte care răscolesc chiar și cele mai reci suflete.

Volumul editorului senior al Gazetei, prof. Ionuț Cristache, Lumea văzută de la Târgoviște, conține o serie de texte ale unui adevărat filosof, însă cu idei strașnic ancorate în realitate. Cu un melanj de cinism, dojenire și gust amar, Ionuț Cristache descrie lucrurile care-i macină pe oamenii cetății. De asemenea, volumul mai cuprinde și o serie de interviuri cu foști elevi ai domnului profesor, membrii de seamă ai societății.

Despre cele două volume și despre cei doi autori au vorbit cu multă prețuire Directorul Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, regizorul Mihai Constantin Ranin, Lect. univ. dr. Pompiliu Alexandru, editorialistul Gazetei, Erica Oprea și violonistul Andrei Radu.

Textul original: aici

Ficțiunea