Revistă print și online

Anii nebuni

Cum era acum 100 de ani, ce se întâmpla în Micul Paris și mai ales ce muzică era la modă?

Hai să ne întâlnim la Muzeul Literaturii pentru o seară de plăceri fine, printre obiecte interbelice, în sala cu pianină și manuscrise.

Doina Ruști povestește, Bogdan Simion cântă, iar la pian - Vicenzo Deacu. Iar voi aduceți corectura necesară, ca pasionați de vechituri și dulcețuri.

Cine vine cu Zavaidoc în anul iubirii, primește și autograf și pupici.

Poate fi comandat de pe BOOKZONE.

O seară de povești, muzică și vin.

"L-am descoperit în ziarul Universul, într-o notiță, la mica publicitate. Era anul 1923. De altfel, pagina cu publicitate era și cea mai citită. De-acolo puteai să afli ce pantofi se vând prin oraș, ce șampon a mai apărut, cu ce alifie poți să scapi de chelie ori pe unde cântă Zavaidoc. Răpiri, iubiri pasionale,crime, baluri și pălării nemaivăzute – într-un oraș care începea să semene cu Parisul. " (Doina Ruști)

"Ce rău îmi pare că nu există vreo filmare sau fotografii cu el din spectacole!" (Bogdan Simion)


Marți, 15 octombrie, ora 19, la Muzeul Literaturii (MNLR), str. N. Crețulescu, nr-ul 8.

Ciprian HANDRU

Exeget, cu studii aprofundate în literatură romană (Facultatea de Litere și masterul în studii literare românești), la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Ciprian Handru și-a început pregătirea în critică literară, prin studii dedicate lui Adrian Marino. Apoi și-a ales ca domeniu academic de cercetare proza românească actuală, în prezent fiind doctorand al Universității din București, unde pregătește o teză sub îndrumarea profesorului univ. dr. Ion Bogdan Lefter. A publicat mai multe articole și exegeze dedicate prozei actuale, unele premiate, dar și proză. Este redactor la revista Ficțiunea, unde ține o rubrică de carte: Lecturi contemporane. O listă inegală.