Revistă print și online

Premii la Pitești

Printre premianții revistei,,Cafeneaua literară",ediția a Xlll-a, din 2024, decernate pentru contribuția la calitatea și prestigiul acestei publicații, se numără și doi membri ai ACF Pitești: traducătorul Constantin Manea și romancierul Cristian Meleșteu.

Constantin Manea este conf.univ.dr. la Universitatea din Pitești, membru în Fitralit, filiala București .Autor și coautor a peste 50 de manuale și cărți de specialitate și renumit traducător al creației shakespeareiene (a publicat la edituri de prestigiu : Paralela 45 ,Editura Institutului Cultural Român, Editura Papagrigoriu - Nakas din Atena etc). Este și autorul volumului ,,Luminița de la capătul labirintului- Note și butaforisme" " și coautorul a două volume de ficțiune:,,Întunericul din labirint"- împreună cu Ionel Lander și ,,Variațiuni în do( i) major " - cu Ștefan Vida Marinescu .

Ca traducător din opera marelui Will s- a remarcat prin volumele ,,Florilegiu din dramaturgia shakespeariană .The best of Shakespeare' s Plays", ,,Cei doi tineri din Verona " și ,,Sonnets / Sonete ",de W.Shakespeare- volum căruia i s-a acordat ,,Premiul pentru traduceri

".

Cristian Meleșteu este membru al Uniunii Scriitorilor din România, poet și prozator, care de curând cochetează cu succes cu critica literară. E autorul mai multor volume bine primite în lumea literară: volumul de versuri,,Icoane pe sticla ochelarilor" ,volumele ,,Radiografia unei zile de mai"( proză) ,romanele ,,Sicriul de gheață" și ,,Bisericile cireșelor amare",la edituri de elită( Cartea Românească, Tracus Arte) pentru care a obținut mai multe premii la festivaluri și concursuri naționale ( Premiul l la Festivalul,,Vox Napocensis - Cluj ;Marele premiu la Festivalurile ,,,Dan Pavel"-Timișoara;,,Eusebiu Camilar"-Suceava; ,,Steaua"-Cluj; Premiul Editurii Cartea Românească),inclusiv cel al Cafenelei literare pentru romanul ,,Bisericile cireșelor amare ",din 2024. Despre acest roman puteți să citiți o cronică și în revista Ficțiunea.

Allora ALBULESCU-ȘERP

Poetă, licențiată în filologie, profesoară. Autoarea volumului de poeme "O clipă complice". A inițiat Fundația "Liviu Rebreanu" și Cenaclul "Argeș"