Revistă print și online
Petre Nechita propune să începem de aici:
Și-am citit "...câte puțin, fără grabă, dorindu-mi să lungesc cât mai mult lectura. Când citești ce-ți place, trăiești cu aceeași bucurie și pauzele." (Doina Ruști, Mâța Vinerii)
Uneori, mă imaginez ca regizor al unei reclame pentru o agenție de turism. Mă și văd cum dau indicații actorului principal, văd valiza goală de sub pat. Da, valiza care a adunat praf de când n-a mai fost folosită. Și-i zic: așa, sari peste leneșul ăla de pe pat, două-trei fermoare în figură, o rotilă în genunchi, apoi un ordin clar: mă umpli cu haine și plecăm. Unde?!
Fac doi pași în spate, mulțumit de ultimul cadru retoric și mă izbesc de rafturile bibliotecii. Cărțile se prăvălesc peste mine și mă trezesc la realitate. Adică îmi amintesc, brusc, nenumărate citate care fac senzație pe Facebook. Lectură-cărți-călătorii. Cum de nu m-am gândit până acum?! Cât de simplu e să călătorești prin intermediul cărților... Lectura e, cred eu, un act intim, personal, ne trezește senzații pe care nu întotdeauna le-am recunoaște cu ușurință, dar sigur nu e un gest egoist. Citești și vrei să dai mai departe, iată pe ce mă bazez. Așa că mi-am zis să cer ajutorul unor oameni mai citiți decât mine. Dacă tot este evidentă legătura dintre lectură și călătorii, pe unde vă poartă pașii, mașinile, avioanele, inspirați de cărțile citite?
Au răspuns: Ligia Pârvulescu, Catrinel Popa, Adrian Lesenciuc, Alina Bako, Marius Albert Neguț, Augustin Cupșa, Narcis Amariei, Sorin Iagăru-Dina, Iulia Micu Simuț, Ștefan Firică, Andrei Simuț.
Jurnalist, reporter de televiziune și prozator, a debutat cu romanul Tata știe mai bine!(2021), urmat de un al doilea roman Fir-ar ea de vineri! (2022). De asemenea, publică proză scurtă în periodice si antologii. Cea mai recentă povestire a sa a apărut în volumul colectiv Femei, bărbați și faptele lor (2023)