Revistă print și online

La mulți ani, Dan Mircea Cipariu!

Dan Mircea Cipariu lansează în curând o nouă carte. Este vorba despre volumul de poezie "Cartușeria", Editura Vellant, 2024

Va fi cu poezie, iar lecturile sunt programate pe ritm de blues, alături de Mike Godoroja & Blue Spirit.

"Cartușeria" este o cercetare poetică inedită și provocatoare asupra unor celebre spații de artă amenajate în foste arsenale din Europa, cu background-ul lor cultural, psihologic și antropologic.

Însoțită de șapte desene de Mihai Zgondoiu, această carte-spectacol cuprinde 52 de poeme în cinci capitole distincte:

Arsenale (Veneția),

La Cartucherie (Paris),

MNAC Parc (București),

Arsenal Berlin

Mystetskyi Arsenal (Kiev).

Depozitele de armament devin, astfel, scenele experimentale și virtuale pentru artele spectacolului, filme, muzică, poezie și arte vizuale.


drone lunete și bombardiere de singurătate

 

facem pelerinaj

în buncăre cu instalații de artă

în buncăre rave

în buncărele carnale

Dan Mircea Cipariu


În curând, vom avea un poem în avanpremieră, în revista Ficțiunea.

Și pentru că pe 7 septembrie este ziua de naștere a poetului, îi spunem La mulți ani!

Ciprian HANDRU

Exeget, cu studii aprofundate în literatură romană (Facultatea de Litere și masterul în studii literare românești), la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Ciprian Handru și-a început pregătirea în critică literară, prin studii dedicate lui Adrian Marino. Apoi și-a ales ca domeniu academic de cercetare proza românească actuală, în prezent fiind doctorand al Universității din București, unde pregătește o teză sub îndrumarea profesorului univ. dr. Ion Bogdan Lefter. A publicat mai multe articole și exegeze dedicate prozei actuale, unele premiate, dar și proză. Este redactor la revista Ficțiunea, unde ține o rubrică de carte: Lecturi contemporane. O listă inegală.