Revistă print și online
Marți, 11 februarie 2024, ora 18, Muzeul Național al Literaturii Române din București (str. Nicolae Crețulescu nr. 8) găzduiește o nouă întâlnire Ficțiunea.
Obsesia spațiului originar în ficțiune: literatură, film
Invitați
Carmen Badea (proză)
Andrei Bulboacă, specialist în arta spectacolului și film
Alina Diana Ene, profesor, & elevii Colegiului Cervantes
Moderează Andrei Roșca, specialist în filozofia culturii
Întâlnirile revistei Ficțiunea își propun să aducă în dialog generații diferite și artiști care contribuie, chiar și tangențial, la un construct artistic.
Discuția pornește de la povestirea Cosmos personal de Carmen Badea și spre ecranizarea romanului Un veac de singurătate de Marquez.
Participă la discuție prof. Diana Ene și elevii săi, de la Colegiul Cervantes.
Vă așteptăm și pe voi, evident după ce aruncați un ochi asupra povestirii semnate de Carmen Badea și publicată în revista Ficțiunea.
Trecem printr-o schimbare generală: de mentalitate, de comunicare socială, de exprimare artistică. Muzeul Național al Literaturii Române din București pune bazele unui club pentru toți cei care vor să descopere și să comenteze (i)realitățile și ficțiunile din cultura română vie. Proiectul are loc în fiecare lună.
Organizatori: revista Ficțiunea & MNLR.
Carmen Badea - prozatoare, masterand al Univeristății din București (traductologie).
Andrei Bulboacă este doctor în studii culturale la Facultatea de Litere, Universitatea din București, cu o teză despre festivalurile de muzică din România. Este pasionat de literatură, teatru și sociologia festivalurilor, este și masterand la secția de Studii de Teatru și Performance, în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" din București și publică în mod frecvent cronică de teatru.
Alina Diana Ene
Profesor la Colegiul Național Cervantes, București
Absolvent al Facultății de Litere (Universitatea din București), pasionat de antropologie și de literatură. Master în antropologie și în filozofie. Scrie studii de filozofia culturii, eseu.
Absolvent al Facultății de Litere (Universitatea din București), cu un master în antropologie, la aceeași facultate, și cu un altul în filozofie, Andrei Roșca scrie eseu, fiind preocupat de antropologie în artă și de studii culturale. Totodată este și unul dintre cei mai buni librari bucureșteni. Coordonează întâlnirile de la MNLR, ale revistei Ficțiunea .