Revistă print și online

Antologii

Contemporary Literature Press, sub auspiciile următoarelor foruri: Universitatea din București, The British Council, Institutul Cultural Român, Uniunea Scriitorilor din România  și Muzeul Național al Literaturii Române, anunță publicarea volumului Poetry is tightrope walking on the lines in God's palm./ Poezie înseamnă să faci echilibristică pe liniile din palma lui Dumnezeu. Editată de Lidia Vianu.

Lansarea a avut loc pe 17 iunie 2024, dar volumul poate fi consultat și descărcat din acest moment la adresa de internet:


http://editura.mttlc.ro/poetry-is-tightrope-walking.html

Prezenta antologie de poezie a fost mai întâi scoasă pe hârtie de Editura Eikon. O publicăm acum și online la Contemporary Literature Press, pentru ca ea să poată circula în țară și în alte țări anglofone.

După antologii de poezie și proză românească, editate în ultimii ani, a venit momentul să alcătuiesc un alt fel de antologie, la care mă gândesc de foarte demult. Va fi o mini-antologie a recenziilor de carte, a criticii literare de întâmpinare. Pentru ca această antologie de critică să fie de folos nu numai cititorilor, ci și autorilor de literatură, textele selectate vor fi exclusiv despre autori români contemporani.

Recenziile nu vor depăși 3 pagini A4 în Word [cca 1.500 cuvinte]. Cei interesați pot trimite o astfel de recenzie pe adresa de email lidia.vianu\@gmail.com, și sunt rugați să menționeze datele editoriale ale volumului examinat.


Cerințe:
1. Recenzia trebuie să aibă maximum 3 pagini, cca 1.500 cuvinte, în Word A4.
2. Recenzentul menționează datele editoriale ale cărții discutate.
3. Este necesar un bio scurt al autorului recenziei, care să includă în mod obligatoriu anul nașterii.
4. Discutăm numai autori români contemporani [poezie, proză].

Trimiteți, vă rog, până la 1 octombrie 2024, pe adresa de mai sus.

Lidia VIANU

Poetă, autoare a numeroase studii și eseuri, profesor (la Universitata din București), Lidia este specialistă în literatură britanică modernă și contemporană. Dintre cărțile sale amintim: T. S. Eliot – An Author for All Seasons (1997); British Literary Desperadoes at the Turn of the Millennium (1999); Prizonieră în oglindă (roman, 1993); 1, 2, 3, (1997); Moderato 7 (1998); Foarte (2001). Afilieri: USR, PEN România, ESSE (European Society for the Study of English), EAAS (European Association for American Studies), RAAS (Romanian Association for American Studies).