Revistă print și online

Ficțiunea la Londohome

Începând cu data de 26 iunie 2024, revista Ficțiunea și Asociația Creatorilor de Ficțiune inaugurează la Londohome un eveniment lunar, dedicat prozei române contemporane.

Lecturile publice susținute de doi scriitori, urmate de discuții pe marginea literaturii lor, vor fi moderate de Cristina Bogdan, conferențiar la Facultatea de Litere a Universității din București și director al revistei Ficțiunea.

Prima ediție îi va avea doi invitați:

Ștefania Mihalache, poetă și prozatoare, absolventă a Facultății de Litere din Brașov, cu un doctorat în filologie, construit în jurul temei copilăriei în proza românească de după 1989, susținut la Facultatea de Litere a Universității din București.

Adrian Majuru, istoric și antropolog, managerul Muzeului Municipiului București și prozator, autorul a numeroase studii de antropologie - este cel de-ai doilea invitat. Romanul său Hoțul din Curtea Mioracolelor (2023) a fost recompensat recent cu Premiul Ficțiunea pentru cel mai bun personaj și este nominalizat la Premiile Agenției de Carte.

Evenimentul va avea loc pe data de 26 iunie și va începe la ora 19,00, accesul fiind liber, în limita locurilor disponibile.

Londohome, strada General David Praporgescu, nr. 31, București

Ciprian HANDRU

Exeget, cu studii aprofundate în literatură romană (Facultatea de Litere și masterul în studii literare românești), la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Ciprian Handru și-a început pregătirea în critică literară, prin studii dedicate lui Adrian Marino. Apoi și-a ales ca domeniu academic de cercetare proza românească actuală, în prezent fiind doctorand al Universității din București, unde pregătește o teză sub îndrumarea profesorului univ. dr. Ion Bogdan Lefter. A publicat mai multe articole și exegeze dedicate prozei actuale, unele premiate, dar și proză. Este redactor la revista Ficțiunea, unde ține o rubrică de carte: Lecturi contemporane. O listă inegală.