Revistă print și online

Deznodământul nu contează. Povești de Sânziene scrise cu AI și cu mână de scriitor

 

19 iulie, 2024, ora 18.30

ACF, revista Fictiunea în colaborare cu Muzeul Vârstelor – Casa Filipescu-Cesianu și MMB anunță reluarea întâlnirilor culturale, sub genericul Deznodământul nu contează


Întâlnirile din grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151) se desfășoară bilunar, miercuri seara. Este vorba despre dialoguri, polemici, mini-conferințe, lecturi etc. dedicate atât literaturii contemproane cât și antropologiei urbane sau altor zone cultural-artistice. 

Tema întâlnirii din 19 iunie este:

Povești de Sânziene scrise cu AI și cu mână de scriitor

O întâlnire moderată de Ileana MARIN

Participă scriitorii: Petre Nechita, Simona Scarlat, traducătorul Claudiu Sfirschi-Lăudat.

Un mini-atelier de scriere creativă și de discuții, pe marginea literaturii scrise de inteligența artificială.

Cu un experiment de Doina Ruști.

"Deznodământul nu contează" este un eveniment organizat de Asociația Creatorilor de Ficțiune, revista Fcțiunea OPTm si Muzeul Vârstelor - Casa Filipescu-Cesianu. S-a bucurat de succes de-a lungul anilor trecuți.

Intrarea este liberă.

Un eveniment creat de ACF, Ficțiunea OPTm și Muzeul Vârstelor

https://asociatia-creatorilor-de-fictiune.ro/index.html

https://fictiunea.ro

https://muzeulbucurestiului.ro/casa-filipescu-cesianu.html


Eveniment filmat.


Ileana MARIN

Profesor la Universitea din București, s-a făcut cunoscută prin studii de estetică, pornind de la pictura pre-rafaelită, către studiul de text, preocupând-o în mod special zona interdisciplinară, în care se întâlnesc imaginea și textul scris. Ileana Marin a publicat numeroase studii și cărți academice, între care Infidelitățile mitului. Repere hermeneutice (2002), Pictura prerafaelita sub semnul narativului (2003), Estetica victoriana a stersaturii (2015). Este co-autoare, alaturi de doua artiste din Belgia, a volumului Micronaratiunile orasului: o harta adnotata a Bucurestiului (2023). Coordonează doctorate, la Universitatea din București, fiind afiliată de asemenea la University of Washington, Seattle.


Petre NECHITA

Jurnalist, reporter de televiziune și prozator, a debutat cu romanul Tata știe mai bine!(2021), urmat de un al doilea roman Fir-ar ea de vineri! (2022). De asemenea, publică proză scurtă în periodice si antologii. Cea mai recentă povestire a sa a apărut în volumul colectiv Femei, bărbați și faptele lor (2023)


Simona Scarlat (n. 7 nov 1991) absolventă a Facultății de Filosofie din Craiova. Prima apariție literară a avut loc în cadrul proiectului Povești de familie, coordonat de Ana Maria Sandu, în cadrul Asociației Hearth/ Casa Kerim. 

Textul Bietul Matei (revista Ficțiunea nr 96/2023) a fost nominalizat la categoria Proză Scurtă a premiilor Ficțiunea. În prezent, am în lucru o colecție de texte de proză scurtă.


Claudiu Sfirschi-Lăudat este absolvent al Facultății de Filosofie. Din 2009, este director al Fundației Culturale Grecești. În paralel, desfășoară o activitate de traducător, dramaturg și, din 2024, de redactor la revista Observator cultural. Din 2019, este corealizator al podcastului Față/Verso, iar din ianuarie 2020 coordonează blogul Osmé – The Perfume Review, dedicat culturii olfactive. În 2022, a publicat cartea Osmé. Antologie de texte pentru nasul oricui, iar în 2023, Lecturi olfactive ale pielii.


Doina RUȘTI

Scriitoare, prozatoare, autoarea romanelor Paturi oculteHomeric (2019), Mâța Vinerii (2017), Manuscrisul fanariot(2015), Fantoma din moară (2008), Lizoanca la 11 ani(2009), Zogru (2006), Omulețul roșu (2004) ș.a. Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România și Premiul Ion Creangă, al Academiei Române. Tradusă în 15 limbi. Afilieri: USR, PEN, DACIN SARA, ACF. EU doinarusti.ro

 

Ficțiunea